Patates kızartması sosu yapmak için birkaç farklı tarif bulunmaktadır: 1. Yoğurtlu Sos Tarifi: - Malzemeler: 1 su bardağı yoğurt, 2 diş ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiber. - Hazırlanışı: Yoğurdu bir kaseye alın, üzerine ezilmiş sarımsak ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp karıştırın. 2. Domates Soslu Tarif: - Malzemeler: 3 adet orta boy patates, 1 büyük boy domates, tuz, kızartmak için yağ. - Hazırlanışı: Patatesler soyulur, yıkanır ve istenilen şekilde doğranır. Kızgın yağda altın rengi alana kadar kızartılır. Domates ikiye kesilir ve rendelenir. Ayrı bir tavada iki yemek kaşığı sıvı yağ ısıtılır, rendelenmiş domates ve bir tutam tuz ilave edilir. Domates sosu, yaklaşık 5 dakika kısık ateşte pişirildikten sonra ocak kapatılır. 3. Acılı Mayonez Sos Tarifi: - Malzemeler: 1/2 su bardağı mayonez, 1 yemek kaşığı acı sos, 1 tatlı kaşığı limon suyu, tuz. - Hazırlanışı: Mayonezi bir kaseye alın, üzerine acı sosu ve limon suyunu ekleyin. Tuz ekleyerek karıştırın.