Beşamel soslu kıymalı patates yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 6 orta boy patates (haşlanmış) - 200 gr kıyma - 1 soğan - 2 yeşil biber - 1 tatlı kaşığı domates salçası - 1 tatlı kaşığı biber salçası - tuz, karabiber, kekik - 2 çorba kaşığı sıvı yağ - 2 çorba kaşığı un - 2 su bardağı süt - kaşar peyniri rendesi Yapılışı: 1. Haşlanmış patatesleri halka halka dilimleyerek yağlanmış fırın tepsisine dizin, üzerine tuz ve karabiber serpin. 2. Sıvı yağ ile önce soğanı ve biberleri kavurun, ardından kıymayı ekleyerek kavurmaya devam edin. 3. Bu harcı patateslerin üzerine yayın. 4. Beşamel sos için sıvı yağ ile unu kavurun, sütü ekleyip sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin, en son tuz ekleyip ocaktan alın. 5. Kıymalı harcın üzerini beşamel sos ile kaplayın, tepsiye yarım çay bardağı su dökün. 6. Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında pişirin, fırından aldıktan sonra üzerine kaşar peyniri rendesi serpin.