Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Makarna üretim teknolojisi şu aşamaları içerir:
- Temizleme ve tavlama: Makarnalık sert buğday temizlenir ve su ile tavlanır 4.
- Öğütme ve eleme: Durum buğdayı öğütülerek irmik haline getirilir ve elenir 14.
- Yoğurma ve şekillendirme: İrmik su ile karıştırılarak yoğrulur ve hamur, kalıplardan geçirilerek şekillendirilir 14.
- Kurutma: Şekillendirilen hamur, kurutmaya alınır 14. Kurutma süresi ve sıcaklığı, teknolojiye ve makarna çeşidine göre değişir 4.
- Soğutma ve dinlendirme: Kurutmadan çıkan makarna soğutulur ve silolarda dinlendirilir 4.
- Ambalajlama: Makarna, paketleme makineleriyle istenen tür ve gramajda paketlenir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: