Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Makarna üretimi genellikle şu aşamalardan oluşur:
- Hammaddelerin karıştırılması 14. Durum buğdayı irmiği ve su karıştırılarak hamur elde edilir 14.
- Yoğurma 14. Homojen bir hamur elde etmek için karıştırılır 14.
- Vakumlama 4. Hamur, havasının alınacağı bir bölmeye gelerek vakumlanır 4.
- Presleme 14. Hamur, pres başlığı ile forma basılıp basınçla kesilir 14.
- İlk ön kurutma 14. Vantilasyon odasında makarnanın yüzeyindeki nem azaltılır 4.
- Ön kurutma 14. Nemin buharlaşarak makarnanın sert bir yüzeye sahip olması sağlanır 14.
- Yumuşatma 14. Makarna dinlendirilerek iç kısmındaki suyun homojen dağılması sağlanır 14.
- Son kurutma 14. Sıcak hava uygulanarak nem oranı %12,5-13'e düşürülür 14.
- Soğutma 14. Kurutulan makarnalar soğutularak paketleme bölümüne alınır 14.
- Paketleme ve kalite kontrolleri 5. Makarnalar paketlenir ve kalite kontrollerinden geçirilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: