Glutensiz makarna yapmak için iki farklı tarif önerisi: 1. Sebzeli Glutensiz Makarna Tarifi: - 1 paket glutensiz makarna. - 1 adet brokoli. - 1 adet havuç. - 1 adet kırmızı biber. - 1 adet soğan. - 2 diş sarımsak. - 1 yemek kaşığı zeytinyağı. - Tuz ve karabiber. Hazırlanışı: 1. Glutensiz makarnayı paket talimatlarına göre haşlayın. 2. Brokoliyi küçük parçalara ayırın, havucu ve kırmızı biberi rendeleyin, soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın. 3. Zeytinyağını tavada ısıtın ve soğan ve sarımsağı kavurun. 4. Havuç, kırmızı biber ve brokoliyi ekleyip birkaç dakika daha kavurun. 5. Haşlanmış glutensiz makarnayı tavaya ekleyin ve sebzelerle karıştırın. 6. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. 7. Dilerseniz üzerine parmesan peyniri rendeleyebilirsiniz. 2. Ev Yapımı Glutensiz Makarna Tarifi: - 1/2 su bardağı mısır unu. - 1/2 su bardağı glutensiz un. - 1 adet yumurta. - 3 yemek kaşığı zeytinyağı. - 6 yemek kaşığı su. Hazırlanışı: 1. Glutensiz un ve mısır ununu derin bir kapta karıştırın. 2. Unun ortasını elinizle açıp yumurtayı kırın. 3. Karışıma su ve zeytinyağını ekleyip yoğurmaya başlayın. 4. Biraz yapışkan bir makarna hamuru elde etmelisiniz. 5. Hamuru eşit büyüklükte dört parça halinde kesin. 6. Üç parçayı nemli bir bezle kurumaması için sarın. 7. Bir parçayı oklava ile açıp her iki tarafını da bolca unlayın. 8. Daha sonra şeritler halinde kesin, biraz un serpin ve 10-15 dakika kurumaya bırakın. 9. Kuruduktan sonra, bir tutam tuz ve zeytinyağı eklediğiniz kaynar suya atarak 9-10 dakika haşlayın. 10. En sevdiğiniz sosu ekleyin [