Unsuz pasta yapmak için iki farklı tarif önerisi: 1. Fıstık Ezmeli ve Tahinli Unsuz Pasta Tarifi: - Malzemeler: 1/2 su bardağı yulaf, 1/2 su bardağı keçiboynuzu tozu, 1/3 su bardağı kakao, 3/4 su bardağı fıstık ezmesi, 1/2 su bardağı tahin, 1 su bardağı su, 1 çay kaşığı kabartma tozu. - Hazırlanışı: Yulaf, keçiboynuzu unu ve kakaoyu mutfak robotunda un haline gelene dek çekin. İçine fıstık ezmesi, tahin, suyu (suyu azar azar ilave edin) ve kabartma tozunu ekleyip tekrar çekin. Hazırladığınız kek harcını en küçük boy pasta çemberine döküp üstünü düzleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. - Kreması için: 1 su bardağı soğuk su ile 2 paket krem şantiyi çırpın ve buzdolabına kaldırın. 2. Mozaik Unsuz Pasta Tarifi: - Malzemeler: 2 su bardak yulaf ezmesi, 1 su bardak süt (badem sütü de kullanabilirsiniz), 2 adet olgunlaşmış muz, 4 yemek kaşığı kakao, 5 yemek kaşığı keçiboynuzu pekmezi veya organik bal, 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı (erimiş), 1 Türk kahvesi fincanı pikan cevizi, 1 Türk kahvesi fincanı Antep fıstığı, 1/2 Türk kahvesi fincanı çiğ badem. - Hazırlanışı: Yulaf ezmesini ılık sütün içerisinde, yulaflar sütü tamamen çekene dek bekletin.