Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Unsuz pasta yapmak için iki farklı tarif önerisi:
- Fıstık Ezmeli ve Tahinli Unsuz Pasta Tarifi 13:
- Malzemeler: 1/2 su bardağı yulaf, 1/2 su bardağı keçiboynuzu tozu, 1/3 su bardağı kakao, 3/4 su bardağı fıstık ezmesi, 1/2 su bardağı tahin, 1 su bardağı su, 1 çay kaşığı kabartma tozu 13.
- Hazırlanışı: Yulaf, keçiboynuzu unu ve kakaoyu mutfak robotunda un haline gelene dek çekin. İçine fıstık ezmesi, tahin, suyu (suyu azar azar ilave edin) ve kabartma tozunu ekleyip tekrar çekin. Hazırladığınız kek harcını en küçük boy pasta çemberine döküp üstünü düzleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin 13.
- Kreması için: 1 su bardağı soğuk su ile 2 paket krem şantiyi çırpın ve buzdolabına kaldırın 13. Kek tamamen soğuduktan sonra ortadan enine kesin, arasına ve üstüne krem şantiyi sürün, üstüne kakao serperek servis edin 13.
- Mozaik Unsuz Pasta Tarifi 2:
- Malzemeler: 2 su bardak yulaf ezmesi, 1 su bardak süt (badem sütü de kullanabilirsiniz), 2 adet olgunlaşmış muz, 4 yemek kaşığı kakao, 5 yemek kaşığı keçiboynuzu pekmezi veya organik bal, 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı (erimiş), 1 Türk kahvesi fincanı pikan cevizi, 1 Türk kahvesi fincanı Antep fıstığı, 1/2 Türk kahvesi fincanı çiğ badem 2.
- Hazırlanışı: Yulaf ezmesini ılık sütün içerisinde, yulaflar sütü tamamen çekene dek bekletin 2. Ardından muzları bir çatalla ezin, üzerine kakao, Hindistan cevizi yağı ve pekmezi ekleyerek iyice karıştırın 2. En son yulafları ve yemişleri ilave ettikten sonra tekrar karıştırın 2. Karışımınızı streç film üzerine dökerek rulo yapın veya üçgen şekli verin 2. Buzlukta 4 saat dinlendirdikten sonra mozaik pastanız hazır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: