Buradasın
Dikdörtgen tepsiye ağlayan pasta nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dikdörtgen tepsiye ağlayan pasta yapmak için gerekli malzemeler:
- 4 adet yumurta 12;
- 1 su bardağı şeker 12;
- 1/2 kahve fincanı sıvı yağ 1;
- 1/2 su bardağı süt 1;
- 1,5 su bardağı un 1;
- 1 paket kabartma tozu 1;
- 1 paket vanilya 1;
- 1 çay bardağı kakao 1.
Ağlayan pasta yapılışı:
- Yumurta ve şekeri güzelce çırpın 1.
- İçine sıvı yağ ve sütü ilave edip çırpmaya devam edin 1.
- Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin karıştırın 1.
- Yağlanmış tepsiye kek hamurunu döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin 1.
- Fırından çıkardığınız kekin üzerine 2 su bardağı süt döküp ıslatın 1.
- Bir kabın içinde soğuk sütü ve krem şantiyi çırpın 1. Kabarınca buzdolabına koyup bekletin 1.
- Kekinizi soğutun 1.
- Soğuyan kekin üzerine soğuk krem şantiyi sürün 1.
- Bir taraftan da çikolata sosunu pişirin ve soğumaya bırakın 1.
- Ara ara karıştırın ki kabuk bağlamasın 1. Krem şantinin üzerine dökün 1.
- Dilimleyip servis edebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: