Prenses Kazan Kebabı tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 400 gram orta yağlı kuzu kıyma - 1 adet soğan (rendelenmiş) - 2 adet domates (doğranmış) - 2 adet yeşil biber (doğranmış) - 2 diş sarımsak (doğranmış) - 1 tatlı kaşığı biber salçası - 1 tatlı kaşığı domates salçası - 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kimyon ve pul biber - 4 adet patlıcan - 3 adet domates - 2 su bardağı su, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 çay kaşığı tuz (üzeri için) - 1 avuç maydanoz (kıyılmış) Yapılışı: 1. Bir kasede kıyma, soğan, domates, yeşil biber, sarımsak, biber salçası, domates salçası, tuz, karabiber, kimyon ve pul biberi birleştirip yoğurun. 2. Patlıcan ve domatesleri bütün kalacak şekilde ikişer santim aralıkla bıçakla kesin. 3. Hazırladığınız kıymalı harcı sebzelerin kesilmiş kısımlarına doldurun. 4. Kıyma harcıyla doldurulmuş patlıcan ve domatesleri tencereye dizin. 5. Bir kasede su, domates salçası, sıvı yağ ve tuzu karıştırıp bu karışımı tencerede patlıcan ve domateslerin üzerine gezdirin. 6. Sebzelerin dağılmaması için üzerine tabak kapatıp tencere kapağını da kapattıktan sonra önce orta ateşte, ardından kısık ateşte suyunu çekene kadar pişmeye bırakın. 7. Kazan kebabını servis tabağına alıp üzerine kıyılmış maydanoz serpiştirin ve sıcak olarak servis edin.