• Buradasın

    Altı Ezmeli Kebapta hangi et kullanılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Altı ezmeli kebapta kullanılan et, kuşbaşı veya kıymadır 4.
    • Kuşbaşı et kullanıldığında "Gaziantep / Antep Altı Ezmeli Kuşbaşı Kebabı" olarak adlandırılır 4.
    • Kıyma kullanıldığında ise "Gaziantep / Antep Altı Ezmeli Kıyma Kebabı" olarak adlandırılır 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Altı ezmeli kebap hangi yöreye ait?

    Altı ezmeli kebap, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne özgü bir kebap çeşididir. Özellikle Gaziantep ve Şanlıurfa yörelerinde sıkça yapılmaktadır. Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır.

    Altı ezme kebabı içinde ne var?

    Altı ezmeli kebabın içinde bulunan malzemeler: Ezme için: domates; yeşil biber; kırmızı biber; kuru soğan; ince doğranmış maydanoz; zeytinyağı; tuz; karabiber; nar ekşisi (isteğe bağlı). Köfte için: kıyma; soğan; yumurta; galeta unu; karabiber; kimyon; tuz.

    Altı ezme kebabı nasıl yapılır?

    Altı ezmeli kebap yapmak için gerekli malzemeler: Ezme için: 2 adet domates, 2 adet yeşil biber, 2 adet kırmızı biber, 1 adet kuru soğan, 1 tutam ince doğranmış maydanoz, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz, 1/2 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı nar ekşisi. Köfte için: 400 gram kıyma, 1 adet soğan, 1 yumurta, 1 kahve fincanı galeta unu, 1/2 çay kaşığı karabiber, 1/2 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı tuz. Yapılışı: 1. Domates ve biberleri yıkayıp közlenmesi için fırına verin. 2. Közlenen sebzelerin kabuklarını soyup bıçağın sırt kısmıyla ezerek püre haline getirin. 3. İçine soğan, maydanoz, zeytinyağı ve baharatları ekleyip karıştırın. 4. Köfte için tüm malzemeleri bir araya getirerek homojen olana kadar yoğurun. 5. Misket köfte şeklinde yuvarlayıp fırına verin. 6. Pişen köfteleri ezmenin üzerine dizerek servis edin. Altı ezmeli kebap, yanında lavaş veya ince pideler, bol köpüklü ayran ve soğan salatası ile servis edilebilir.