Buradasın
Yıkık köyü kuyu kebabının özelliği nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yıkık köyü kuyu kebabı hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, kuyu kebabı genel olarak şu özellikleriyle bilinir:
- Pişirme Yöntemi: Kuyu kebabı, temizlenmiş kuzuların hiçbir kapla temas ettirilmeksizin, doğrudan kızgın kuyuya sarkıtılmasıyla pişirilir 24.
- Malzeme: Genellikle altı aylık kuzular kullanılır ve etler tuzlanarak dinlendirilir 24.
- Lezzet: Pişirme tekniği sayesinde kebap, son derece yumuşak ve sulu bir yapıya sahiptir 4. Ayrıca, odun ateşinin verdiği hafif is kokusu da karakteristik özelliklerindendir 4.
- Coğrafi Köken: Kuyu kebabı, özellikle Kastamonu ve çevresinde, 300-400 yıldan fazla bir süredir yapılan bir yemektir 24.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: