Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Prenses Kazan Kebabı tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 400 gram orta yağlı kuzu kıyma 15
- 1 adet soğan (rendelenmiş) 5
- 2 adet domates (doğranmış) 5
- 2 adet yeşil biber (doğranmış) 5
- 2 diş sarımsak (doğranmış) 5
- 1 tatlı kaşığı biber salçası 15
- 1 tatlı kaşığı domates salçası 15
- 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kimyon ve pul biber 15
- 4 adet patlıcan 15
- 3 adet domates 5
- 2 su bardağı su, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 çay kaşığı tuz (üzeri için) 5
- 1 avuç maydanoz (kıyılmış) 5
Yapılışı:
- Bir kasede kıyma, soğan, domates, yeşil biber, sarımsak, biber salçası, domates salçası, tuz, karabiber, kimyon ve pul biberi birleştirip yoğurun 15.
- Patlıcan ve domatesleri bütün kalacak şekilde ikişer santim aralıkla bıçakla kesin 15.
- Hazırladığınız kıymalı harcı sebzelerin kesilmiş kısımlarına doldurun 15.
- Kıyma harcıyla doldurulmuş patlıcan ve domatesleri tencereye dizin 15.
- Bir kasede su, domates salçası, sıvı yağ ve tuzu karıştırıp bu karışımı tencerede patlıcan ve domateslerin üzerine gezdirin 15.
- Sebzelerin dağılmaması için üzerine tabak kapatıp tencere kapağını da kapattıktan sonra önce orta ateşte, ardından kısık ateşte suyunu çekene kadar pişmeye bırakın 15.
- Kazan kebabını servis tabağına alıp üzerine kıyılmış maydanoz serpiştirin ve sıcak olarak servis edin 15.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: