Damla sakızlı hurma, genellikle tatlı olarak tüketilir. İki farklı tarif örneği: 1. Cennet Hurmalı ve Damla Sakızlı Muhallebi: - Malzemeler: 1 litre süt, 3 yemek kaşığı un, 6 yemek kaşığı toz şeker, 1 paket vanilya, 1 paket damla sakızı, 3 adet olgun cennet hurması. - Hazırlanışı: Sütü, şekeri ve unu tencereye alıp pişirin. Göz göz olunca ocaktan alın. Kaselere paylaştırın. Hurma püresini üzerine ekleyin. 2. Türk Kahveli Damla Sakızlı Hurmalı Muhallebi: - Malzemeler: 4 su bardağı süt, 2 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı mısır nişastası, 1 parça dövülmüş damla sakızı, 1 çorba kaşığı dolusu Türk kahvesi, 1 su bardağı püre haline getirilmiş hurma, 1 çorba kaşığı tereyağı. - Hazırlanışı: Tüm malzemeleri tencereye alıp pişirin. Tereyağını ekleyin ve mikserle çırpıp kaselere paylaştırın. Bu tarifler, damla sakızlı hurmanın nasıl tüketilebileceğine dair örnekler sunar.