Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Damla sakızlı hurma, genellikle tatlı olarak tüketilir. İki farklı tarif örneği:
- Cennet Hurmalı ve Damla Sakızlı Muhallebi:
- Türk Kahveli Damla Sakızlı Hurmalı Muhallebi:
- Malzemeler: 4 su bardağı süt, 2 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı mısır nişastası, 1 parça dövülmüş damla sakızı, 1 çorba kaşığı dolusu Türk kahvesi, 1 su bardağı püre haline getirilmiş hurma, 1 çorba kaşığı tereyağı 3.
- Hazırlanışı: Tüm malzemeleri tencereye alıp pişirin. Tereyağını ekleyin ve mikserle çırpıp kaselere paylaştırın 3.
Bu tarifler, damla sakızlı hurmanın nasıl tüketilebileceğine dair örnekler sunar.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: