Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hurma tatlısı yapmak için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- Hurmaların yanlarından bıçakla açarak, zedelemeden çekirdeklerini çıkarın 1.
- Teflon tavada yağı ısıtın ve hurmaları ekleyip 2-3 dakika harlı ateşte çevirin 1.
- Hurmaları bir kenara alıp ılıtın 1.
- Ilınan hurmaların içini bir çay kaşığı yardımı ile kaymakla doldurun ve kaymaklı kısmını kıyılmış ceviz içine batırarak servis tabağına alın 1.
- Ilık servis yapın 1.
Alternatif bir hurma tatlısı tarifi:
Malzemeler:
- 15-20 adet hurma 2;
- 1 su bardağı süt (isteğe bağlı olarak badem veya Hindistan cevizi sütü kullanılabilir) 2;
- 1 çay bardağı ceviz içi (isteğe bağlı) 2;
- 1 tatlı kaşığı tereyağı veya Hindistan cevizi yağı 2;
- 1 çay kaşığı tarçın 2;
- 1 tatlı kaşığı kakao (isteğe bağlı) 2;
- 1 çay bardağı iri çekilmiş fındık veya badem (üzeri için) 2.
Yapılışı:
- Hurmaların çekirdeklerini çıkarın ve sıcak suda 10-15 dakika bekletin 2.
- Yumuşayan hurmaları mutfak robotuna alın, üzerine sütü ekleyerek püre haline getirin 2.
- Karışıma tereyağı, tarçın ve kakao ekleyerek iyice karıştırın 2.
- Tatlıyı daha besleyici hale getirmek için içine ceviz veya fındık da ekleyebilirsiniz 2.
- Karışımı küçük toplar halinde yuvarlayın ve üzerlerine çekilmiş fındık veya badem serpin 2.
- Hazırladığınız tatlıları buzdolabında 1 saat kadar beklettikten sonra servis edebilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: