Cam servis ürünleri genel olarak sağlıklı kabul edilir çünkü: Kimyasal ve mikrobiyolojik etkiye girmez: Cam, içindeki maddelerle reaksiyona girmez ve gıdaların tadını, kokusunu değiştirmeden saklar. Gaz ve buhar geçirgenliği yoktur: Bu sayede gıdalar daha sağlıklı bir şekilde korunur. Termal şoklara dayanıklıdır: Isıya dayanıklı mutfak eşyaları ve laboratuvar malzemeleri olarak kullanılır. Ancak, bazı durumlarda cam ürünlerin sağlığı etkileyebilecek unsurları olabilir: Kırılganlık ve maliyet: Camın kırılgan olması ve maliyetinin yüksek olması, kullanım oranını düşürür. Bulaşık makinesinde yıkama: "Sadece elle yıkayınız" uyarısı olan cam ürünleri bulaşık makinesine koymak, çizilmelere neden olabilir. Plastik aksesuarlar: Cam şişelerin plastik pompaları, temizlik sırasında bakteri oluşumuna sebep olabilir.