Çekirgeyi hangi ülkeler yiyor?
Çekirge, bazı ülkelerde gıda maddesi olarak tüketilmektedir. Bu ülkeler arasında: Finlandiya: Çekirgeler, ekmek yapımında kullanılarak "açlıkla mücadele" amacıyla tüketilmektedir. İngiltere, Hollanda, Belçika, Avusturya ve Danimarka: Böceklerin gıdada kullanılmasına izin verilmektedir. Endonezya: Çekirgelerin hem tüketimi hem de ticari olarak satışı yaygındır. Meksika: Kızartılmış çekirgeler (chapulines) popüler bir mezze olarak tüketilmektedir. Japonya: Çekirgeler, soya sosu, şeker ve mirin ile pişirilerek pilavın yanında servis edilmektedir. Tayland ve Kamboçya: Sokak yiyeceklerinde yer alan kızartılmış çekirgeler, baharatlarla tatlandırılarak sunulmaktadır. Gana ve Kenya: Yerel halk, çekirgeleri yağda kızartarak veya haşlayarak tüketmektedir.
Çekirgeyi hangi ülkeler yiyor?