Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pastör fırını, gıda ürünlerini ısıl işlemlerle sterilize etmek için kullanılan bir cihazdır 2.
İşe yararları:
- Gıda güvenliği: Mikroorganizmaları öldürerek gıdaların sağlıklı ve güvenli olmasını sağlar, gıda kaynaklı hastalık riskini azaltır 23.
- Raf ömrünün uzatılması: Isıl işlem, mikroorganizma gelişimini engelleyerek gıdaların raf ömrünü uzatır 2.
- Besin değerinin korunması: Uygun sıcaklık ve süre ayarları ile besin değerinin büyük ölçüde korunmasına yardımcı olur 2.
Pastör fırınları, süt, alkol üretimi, konserve ürünler ve işlenmiş et gibi çeşitli alanlarda kullanılır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: