Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, belirli koşullar altında böceklerin gıda olarak tüketilmesine izin vermektedir 123.
2021 yılında Avrupa Komisyonu, ekmek, peynir ve makarna gibi ürünlerde %4'e kadar UV ışığına maruz kalmış sarı un kurdu kullanımını onaylamıştır 13. Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi (EFSA), böceklerden üretilen gıdaların yüksek protein içerebileceğini, ancak alerjik reaksiyonlara da sebep olabileceğini belirtmiştir 25.
Ancak, AB çapında böcek içeren gıdaların satışına dair henüz tam bir izin bulunmamaktadır 5.
Bazı böcek türlerinin tüketimi, mezheplere göre farklı şekillerde değerlendirilmektedir; örneğin, Maliki mezhebi haşeratı helal sayarken, diğer üç mezhep için mekruh kabul edilmektedir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: