Ayşe Kadın Yemeği iki farklı tarifle yapılabilir: 1. Etli Ayşe Kadın Yemeği: - Malzemeler: 1 adet soğan, 500 gr taze fasulye, 200 gr kuşbaşı dana eti, 1 yemek kaşığı domates salçası, 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı, tuz, karabiber, kırmızı toz biber, sıcak su. - Hazırlanışı: 1. Eti önceden haşlayın. 2. Ayrı bir tencerede küp küp doğranmış soğanı yağda kavurun. 3. Soğanlar pembeleşmeye başladığında yıkanmış, kılçıkları temizlenmiş ve dilediğiniz büyüklükte kesilmiş fasulyeleri ilave edin. 4. Üzerine haşlanmış kuşbaşı dana etini ekleyin. 5. Daha sonra salçasını, kırmızı toz biberini, tuzunu ve sıcak suyunu katıp yemeği pişirin. 2. Zeytinyağlı Ayşe Kadın Fasulye: - Malzemeler: 1 kg Ayşe Kadın veya çalı fasulye, 1 bardak zeytinyağı, 3 adet kuru soğan, 2 adet domates, 3 adet kesme şeker, tuz. - Hazırlanışı: 1. Bir tencereye çentilmiş soğan, küçük küçük doğranmış domates, ayıklanmış fasulye, tuz, şeker ve zeytinyağını koyun. 2. Fasulyelerin üstünü örtecek kadar su ekleyip tencereye alın ve ateşe oturtun. 3. 45 dakika kadar pişirin. 4. Zeytinyağlı yemekler pişirildikleri tencerede soğumaya bırakılır.