Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Taze fasulye, düşük glisemik indeksi sayesinde kan şekerini hızla yükseltmez ve şeker hastaları için uygundur 124.
Kuru fasulye de doğru oranda tüketildiğinde kan şekerini yükseltmez, aksine kan şekerini dengede tutmaya yardımcı olur 2.
Barbunya fasulyesi, kalsiyum ve lif açısından zengindir, bu da onu sağlıklı bir seçenek haline getirir 3.
Edamame fasulyesi, düşük kalorisi ve yüksek protein içeriği ile diyet yapanlar için idealdir 3.
Siyah fasulye, lif ve antioksidan içeriği ile bağırsak sağlığı için faydalıdır 3.
Nohut, lif ve çeşitli mineraller açısından zengindir 3.
Meksika fasulyesi, demir açısından zengindir ve diyabet, kanser ve kalp hastalığı riskini azaltmaya yardımcı olabilir 3.
Hangi fasulyenin daha az şeker yaptığına dair kesin bir bilgi bulunamamıştır. En doğru bilgi için bir beslenme uzmanına danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: