Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fasulyenin sert haşlanmasının birkaç nedeni olabilir:
- Uzun süre bekleme: Yaşlarına bağlı olarak, uzun süre depolanmış fasulyeler sertleşebilir 4.
- Yetersiz sıvı ile pişirme: Pişirme sırasında yeterli miktarda su veya sıvı kullanılmazsa fasulyeler sert kalabilir 14.
- Taze olmayan fasulye: Taze olmayan veya çok uzun süre depolanmış fasulyeler daha sert olabilir 4.
- Yüksek mineral içeriği: Sert su veya yüksek mineral içeriğine sahip su kullanımı fasulyelerin sertleşmesine neden olabilir 4.
- Yeterince haşlanmamış olma: Fasulye yeterince uzun süre haşlanmadığında iç kısımları sert kalabilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: