Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ayşe Kadın Yemeği iki farklı tarifle yapılabilir:
- Etli Ayşe Kadın Yemeği:
- Malzemeler: 1 adet soğan, 500 gr taze fasulye, 200 gr kuşbaşı dana eti, 1 yemek kaşığı domates salçası, 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı, tuz, karabiber, kırmızı toz biber, sıcak su 1.
- Hazırlanışı:
- Eti önceden haşlayın 1.
- Ayrı bir tencerede küp küp doğranmış soğanı yağda kavurun 1.
- Soğanlar pembeleşmeye başladığında yıkanmış, kılçıkları temizlenmiş ve dilediğiniz büyüklükte kesilmiş fasulyeleri ilave edin 1.
- Üzerine haşlanmış kuşbaşı dana etini ekleyin 1.
- Daha sonra salçasını, kırmızı toz biberini, tuzunu ve sıcak suyunu katıp yemeği pişirin 1. Yemek piştikten sonra biraz dinlendirip sıcak servis edin 1.
- Zeytinyağlı Ayşe Kadın Fasulye:
- Malzemeler: 1 kg Ayşe Kadın veya çalı fasulye, 1 bardak zeytinyağı, 3 adet kuru soğan, 2 adet domates, 3 adet kesme şeker, tuz 23.
- Hazırlanışı:
- Bir tencereye çentilmiş soğan, küçük küçük doğranmış domates, ayıklanmış fasulye, tuz, şeker ve zeytinyağını koyun 2.
- Fasulyelerin üstünü örtecek kadar su ekleyip tencereye alın ve ateşe oturtun 2.
- 45 dakika kadar pişirin 2.
- Zeytinyağlı yemekler pişirildikleri tencerede soğumaya bırakılır 2. Soğuduktan sonra servis tabaklarına alınır ve soğuk servis yapılır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: