• Buradasın

    Ayşe kadın yemeği nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A warm, sunlit Turkish kitchen with a pot of simmering green beans in olive oil, surrounded by fresh ingredients like tomatoes, onions, and garlic, while a wooden spoon rests gently on the edge of the pot.
    Zeytinyağlı Ayşekadın Fasulye Yemeği Tarifi:
    Malzemeler:
    • 1 kg Ayşekadın fasulye 2;
    • 3 orta boy domates 2;
    • 3 orta boy soğan 2;
    • 4 küçük diş sarımsak 2;
    • 4 küp şeker 2;
    • 1 çorba kaşığı domates salçası 2;
    • 1 çorba kaşığı biber salçası 2;
    • 1 su bardağı zeytinyağı 2;
    • 1 su bardağı sıcak su 2.
    Yapılışı:
    1. Fasulyeleri 2-3 parçaya bölüp kılçıklarını temizleyin ve bir kaba alın 2.
    2. Fasulyeleri yıkayıp biraz tuzlayın ve üzerini kaplayacak kadar su içerisinde bekletin 2.
    3. Soğanları yemeklik, domatesleri küp şeklinde doğrayın 2.
    4. Bir kaba 1 çorba kaşığı biber ve 1 çorba kaşığı domates salçası koyarak su ile boza kıvamı alacak şekilde inceltin 2.
    5. Tencerenin içine yarım su bardağı zeytinyağını koyun, doğranmış soğanları dibine yayın 2.
    6. Üzerine inceltilmiş salçanın yarısını ve domateslerin yarısını ekleyin 2.
    7. Suyunu süzdüğünüz fasulyeleri üzerine ekleyin 2.
    8. Kalan domatesleri ve salçayı fasulyelerin üzerine ekleyin 2.
    9. Tuz, şeker ve sarımsakları da en üste ekleyerek kısık ateşe koyun 2.
    10. 5-10 dakikada bir tencereyi sallayarak malzemelerin karışmasını sağlayın 2.
    11. Suyunu çekip azalmasına yakın üzerine kalan yarım bardak zeytinyağı ve 1 bardak sıcak suyu ekleyin, ezmeden narin bir şekilde bir kez karıştırın ve bırakın 2.
    12. Arada fasulyelerden alarak pişip pişmediğini kontrol edin 2.
    13. Yumuşayıp suyu azaldığında altını kapatın, ılıyıncaya kadar tencere içinde bırakın 2.
    14. Sonrasında cam kaba alarak streç filmle kaplayıp dolaba atın 2.
    Afiyet olsun.

    Konuyla ilgili materyaller

    Ayşe Kadın fasulyesi ile ne yapılır?

    Ayşe Kadın fasulyesi ile yapılabilecek bazı yemekler: Zeytinyağlı Ayşe Kadın Fasulye Yemeği. Yumurtalı Taze Fasulye Kavurması. Taze Fasulye Kızartması. Ayrıca, Ayşe Kadın fasulyesi ile yapılan yemeklere limon tuzu eklenerek, yemeğin lezzeti ve görünümü iyileştirilebilir.