• Buradasın

    Ayşe kadın yemeği nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Ayşe Kadın Yemeği iki farklı tarifle yapılabilir:
    1. Etli Ayşe Kadın Yemeği:
      • Malzemeler: 1 adet soğan, 500 gr taze fasulye, 200 gr kuşbaşı dana eti, 1 yemek kaşığı domates salçası, 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı, tuz, karabiber, kırmızı toz biber, sıcak su 1.
      • Hazırlanışı:
      1. Eti önceden haşlayın 1.
      2. Ayrı bir tencerede küp küp doğranmış soğanı yağda kavurun 1.
      3. Soğanlar pembeleşmeye başladığında yıkanmış, kılçıkları temizlenmiş ve dilediğiniz büyüklükte kesilmiş fasulyeleri ilave edin 1.
      4. Üzerine haşlanmış kuşbaşı dana etini ekleyin 1.
      5. Daha sonra salçasını, kırmızı toz biberini, tuzunu ve sıcak suyunu katıp yemeği pişirin 1. Yemek piştikten sonra biraz dinlendirip sıcak servis edin 1.
    2. Zeytinyağlı Ayşe Kadın Fasulye:
      • Malzemeler: 1 kg Ayşe Kadın veya çalı fasulye, 1 bardak zeytinyağı, 3 adet kuru soğan, 2 adet domates, 3 adet kesme şeker, tuz 23.
      • Hazırlanışı:
      1. Bir tencereye çentilmiş soğan, küçük küçük doğranmış domates, ayıklanmış fasulye, tuz, şeker ve zeytinyağını koyun 2.
      2. Fasulyelerin üstünü örtecek kadar su ekleyip tencereye alın ve ateşe oturtun 2.
      3. 45 dakika kadar pişirin 2.
      4. Zeytinyağlı yemekler pişirildikleri tencerede soğumaya bırakılır 2. Soğuduktan sonra servis tabaklarına alınır ve soğuk servis yapılır 2.

    Konuyla ilgili materyaller

    Ayşe kadin fasulye ile hangi yemek yapılır?

    Ayşe kadın fasulye ile aşağıdaki yemekler yapılabilir: 1. Zeytinyağlı Ayşe Kadın Fasulye Yemeği: Fasulyeler, soğan, domates, biber, zeytinyağı ve salça ile pişirilerek yapılır. 2. Yumurtalı Taze Fasulye Kavurması: Fasulyeler haşlanıp, soğan ve sarımsak ile kavrulduktan sonra çırpılmış yumurta eklenir. 3. Taze Fasulye Kızartması: Fasulyeler haşlanıp, un, yumurta ve kabartma tozu karışımına bulanıp kızartılır.