Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Zeytinyağlı Ayşekadın Fasulye Yemeği Tarifi:
Malzemeler:
- 1 kg Ayşekadın fasulye 2;
- 3 orta boy domates 2;
- 3 orta boy soğan 2;
- 4 küçük diş sarımsak 2;
- 4 küp şeker 2;
- 1 çorba kaşığı domates salçası 2;
- 1 çorba kaşığı biber salçası 2;
- 1 su bardağı zeytinyağı 2;
- 1 su bardağı sıcak su 2.
Yapılışı:
- Fasulyeleri 2-3 parçaya bölüp kılçıklarını temizleyin ve bir kaba alın 2.
- Fasulyeleri yıkayıp biraz tuzlayın ve üzerini kaplayacak kadar su içerisinde bekletin 2.
- Soğanları yemeklik, domatesleri küp şeklinde doğrayın 2.
- Bir kaba 1 çorba kaşığı biber ve 1 çorba kaşığı domates salçası koyarak su ile boza kıvamı alacak şekilde inceltin 2.
- Tencerenin içine yarım su bardağı zeytinyağını koyun, doğranmış soğanları dibine yayın 2.
- Üzerine inceltilmiş salçanın yarısını ve domateslerin yarısını ekleyin 2.
- Suyunu süzdüğünüz fasulyeleri üzerine ekleyin 2.
- Kalan domatesleri ve salçayı fasulyelerin üzerine ekleyin 2.
- Tuz, şeker ve sarımsakları da en üste ekleyerek kısık ateşe koyun 2.
- 5-10 dakikada bir tencereyi sallayarak malzemelerin karışmasını sağlayın 2.
- Suyunu çekip azalmasına yakın üzerine kalan yarım bardak zeytinyağı ve 1 bardak sıcak suyu ekleyin, ezmeden narin bir şekilde bir kez karıştırın ve bırakın 2.
- Arada fasulyelerden alarak pişip pişmediğini kontrol edin 2.
- Yumuşayıp suyu azaldığında altını kapatın, ılıyıncaya kadar tencere içinde bırakın 2.
- Sonrasında cam kaba alarak streç filmle kaplayıp dolaba atın 2.
Afiyet olsun.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: