• Buradasın

    Simav fasulyesi nasıl pişirilir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Simav fasulyesi pişirmek için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
    Malzemeler:
    • 2,5 su bardağı Simav fasulyesi 1;
    • 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
    • 2 adet soğan 1;
    • 1 tatlı kaşığı biber salçası 1;
    • 1 tatlı kaşığı çemen 1;
    • 1 çay kaşığı su 1.
    Hazırlanışı:
    1. Fasulyeleri bir miktar suyun içinde kalacak şekilde iki kez kaynatın ve suyunu süzün (gazını almak için) 1.
    2. Soğanları yemeklik doğrayıp düdüklü tencereye yağ ekleyin ve soğanları kavurun 1.
    3. Kavrulmuş soğanlara domates salçası, biber salçası ve çemen ekleyip biraz daha kavurun 1.
    4. Fasulyeyi ve suyu ekledikten sonra düdüklü tencerenin ağzını kapatarak bir saat pişirin 1.
    Öneriler:
    • Fasulyeleri en az 6-8 saat önceden suda bekletmek, gazını almaya yardımcı olabilir 1.
    Simav fasulyesi pişirirken kullanılan malzemeler ve yöntem, farklı tariflerde değişiklik gösterebilir.

    Konuyla ilgili materyaller

    Hangi fasulye daha çabuk pişer?

    Küçük taneli fasulyeler, büyük ve iri taneli fasulyelere göre daha çabuk pişer. Bazı çabuk pişen fasulye çeşitleri: Diyarbakır Fasulyesi: Pişirme süresi 45-60 dakika arasında değişir. Bulduk Fasulyesi: 40 dakikaya kadar pişme süresi vardır. İspir Fasulyesi de kısa sürede pişen fasulyeler arasında yer alır. Pişirme süresi, fasulyenin tazeliği, tencerenin türü ve ocağın ısısı gibi faktörlere bağlı olarak değişebilir.