Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Simav fasulyesi pişirmek için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
Malzemeler:
- 2,5 su bardağı Simav fasulyesi 1;
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
- 2 adet soğan 1;
- 1 tatlı kaşığı biber salçası 1;
- 1 tatlı kaşığı çemen 1;
- 1 çay kaşığı su 1.
Hazırlanışı:
- Fasulyeleri bir miktar suyun içinde kalacak şekilde iki kez kaynatın ve suyunu süzün (gazını almak için) 1.
- Soğanları yemeklik doğrayıp düdüklü tencereye yağ ekleyin ve soğanları kavurun 1.
- Kavrulmuş soğanlara domates salçası, biber salçası ve çemen ekleyip biraz daha kavurun 1.
- Fasulyeyi ve suyu ekledikten sonra düdüklü tencerenin ağzını kapatarak bir saat pişirin 1.
Öneriler:
- Fasulyeleri en az 6-8 saat önceden suda bekletmek, gazını almaya yardımcı olabilir 1.
Simav fasulyesi pişirirken kullanılan malzemeler ve yöntem, farklı tariflerde değişiklik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: