Dana dalak en güzel şekilde kızartılarak yenir. İşte tarifi: Malzemeler: - 500 gram dilimlenmiş dana dalak; - 2-3 adet kuru soğan; - 4-5 dal maydanoz; - 1 tatlı kaşığı toz karabiber; - 1 çay kaşığı pul biber; - 1 çay kaşığı kimyon; - 1 tatlı kaşığı sumak; - 1,5 su bardağı su; - 1 su bardağı un; - 500 ml sıvı yağ. Hazırlanışı: 1. Dana dalağı 1,5 su bardağı su dolu tencerede, kaynayana kadar harlı ateşte 5 dakika, sonrasında 8-10 dakika kısık ateşte ön pişirme yapın. 2. Soğanları soyup, söğüş doğrayarak sumakla karıştırın. 3. Un, tuz ve baharatları yayvan bir kapta karıştırıp, haşlanan dalakları bulamak için kullanın. 4. Derin tencereye sıvı yağı alıp, ısınması için ocağa koyun. 5. Sudan çıkardığınız dilim dalakları unlu karışıma bulayıp, ısınmış yağınıza yavaşça atın. 6. İki tarafı da eşit kızaran dalağı servis tabağına alıp, sumaklı soğanla birlikte servis edin. Dana dalak yemeği ayrıca haşlanarak veya ızgara yapılarak da tüketilebilir.