Buradasın
Hazır kavurma nasıl lezzetlendirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hazır kavurmayı lezzetlendirmek için şu yöntemler uygulanabilir:
- Kendi yağı ile pişirme: Kavurmaya lezzet veren şeylerden birisi kendi yağında pişmesidir 24.
- Yüksek ateşte pişirme: Kavurma, kısık ateşte değil, harlı ateşte pişirilmelidir 2. Bu, etin suyunu içinde tutmasını sağlayarak kurumasını önler 2.
- Aroma vericiler: Kuzu veya koyunun kokusunu almak için defne yaprağı ve sarımsak eklenebilir 2. Baharatlar, kavurma suyunu çekmeye yakınken eklenmelidir 2.
- Marine etme: Sertliği almak ve lezzeti artırmak için zeytinyağı, tuz ve karabiberle marine edilebilir 4.
Ayrıca, etin lezzetini artırmak için dinlendirilmesi önerilir; mümkünse 24 saat, bekletilebiliyorsa 3 gün buzdolabında bekletilmesi tavsiye edilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: