Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dana dalak en güzel şekilde kızartılarak yenir 1. İşte tarifi:
Malzemeler:
- 500 gram dilimlenmiş dana dalak 1;
- 2-3 adet kuru soğan 1;
- 4-5 dal maydanoz 1;
- 1 tatlı kaşığı toz karabiber 1;
- 1 çay kaşığı pul biber 2;
- 1 çay kaşığı kimyon 1;
- 1 tatlı kaşığı sumak 1;
- 1,5 su bardağı su 1;
- 1 su bardağı un 1;
- 500 ml sıvı yağ 1.
Hazırlanışı:
- Dana dalağı 1,5 su bardağı su dolu tencerede, kaynayana kadar harlı ateşte 5 dakika, sonrasında 8-10 dakika kısık ateşte ön pişirme yapın 1.
- Soğanları soyup, söğüş doğrayarak sumakla karıştırın 1.
- Un, tuz ve baharatları yayvan bir kapta karıştırıp, haşlanan dalakları bulamak için kullanın 1.
- Derin tencereye sıvı yağı alıp, ısınması için ocağa koyun 1.
- Sudan çıkardığınız dilim dalakları unlu karışıma bulayıp, ısınmış yağınıza yavaşça atın 1.
- İki tarafı da eşit kızaran dalağı servis tabağına alıp, sumaklı soğanla birlikte servis edin 1.
Dana dalak yemeği ayrıca haşlanarak veya ızgara yapılarak da tüketilebilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: