Dana haşlama en güzel şekilde yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: 1. Malzemeler: 750 gram dana eti, 4 adet patates, 2-3 adet havuç, 3 adet soğan, 6 su bardağı su, tuz ve karabiber. 2. Hazırlık: - Eti iri olacak şekilde doğrayın. - Tencereye alarak üzerine su ekleyin ve orta ateşte pişirin. 3. Pişirme: - Patatesi, havucu ve soğanın kabuklarını soyduktan sonra iri küpler halinde doğrayın. - Et yumuşayınca sebzeleri ve baharatları ekleyin. 4. Servis: Sebzeler pişince ocaktan alın ve üzerine karabiber serperek servis edin. Alternatif olarak, fırında dana haşlama da yapabilirsiniz: 1. Malzemeler: 500 gram dana incik, 1 adet defne yaprağı, tuz, 1 tatlı kaşığı un, 2 büyük patates, kekik. 2. Hazırlık: - Etleri düdüklü tencereye koyup üstüne çıkacak kadar su ekleyin ve 40-45 dakika pişirin. 3. Pişirme: - Haşlanan etleri fırın tepsisine dizin, patatesleri de iri iri doğrayıp etlerin yanına serpiştirin. - Bir tasta 1 çay bardağı su ve unu karıştırıp, düdüklüde kalan et suyuna ilave edin ve bu suyu etlerin üzerine dökün. - Son olarak üstüne kekik ekin ve 200 derece ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirin.