Buradasın
Evde et döner salim cook nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde et döner yapımı için Tatar Salim'in pişirme yöntemine dair bir bilgi bulunamamıştır. Ancak, genel olarak evde et döner yapmak için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Malzeme Hazırlığı: 300 gram dana eti, 1 soğan, 2 diş sarımsak, 1 tutam kekik, 1 tutam kuru biberiye, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, 1 çay kaşığı kimyon, tuz ve karabiber gereklidir 4.
- Marine Etme: Etler bir kaba alınıp üzerine rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, sıvı yağ ve baharatlar eklenerek karıştırılır 4. Dinlenmesi ve marinasyonun içine işlemesi için buzdolabında 5-6 saat bekletilir 4.
- Pişirme: Yağ koymadan ısıtılan yapışmaz bir tavaya etler alınır ve orta ateşte hızlıca çevrilerek pişirilir 4. Etlerin rengi kahveye dönüp yer yer kızardığında, tavaya tereyağı eklenerek karıştırılır ve alt kapatılır 4.
Ayrıca, yemek.com sitesinde de ev yapımı et döner tarifi bulunmaktadır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: