Yassı ekmek çeşitleri şunlardır: 1. Pide: Akdeniz ve Ortadoğu mutfağında yaygın olan, cep şeklinde bir gözlemedir. 2. Naan: Hindistan yarımadasına özgü, buğday unundan yapılan bir yassı ekmektir. 3. Ekmeği: Meksika ve Orta Amerika mutfağında kullanılan, mısır unu ile yapılan bazlamalardır. 4. Roti: Güney Asya mutfağında yaygın olan, buğday unu ile yapılan bir gözlemedir. 5. Lavaş: Anavatanı Ermenistan olan, buğday unundan yapılan ve tandır fırınında pişirilen bir ekmek türüdür. 6. Sac Ekmeği: Mayalı hamurdan yapılan, saç üzerinde pişirilen bir ekmek çeşididir. 7. Bazlama: Türkiye'de yaygın olan, mayalı hamurdan sacda pişirilen yuvarlak ve yassı bir ekmektir.