Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yassı ekmek çeşitleri şunlardır:
- Pide: Akdeniz ve Ortadoğu mutfağında yaygın olan, cep şeklinde bir gözlemedir 1.
- Naan: Hindistan yarımadasına özgü, buğday unundan yapılan bir yassı ekmektir 14.
- Ekmeği: Meksika ve Orta Amerika mutfağında kullanılan, mısır unu ile yapılan bazlamalardır 14.
- Roti: Güney Asya mutfağında yaygın olan, buğday unu ile yapılan bir gözlemedir 1.
- Lavaş: Anavatanı Ermenistan olan, buğday unundan yapılan ve tandır fırınında pişirilen bir ekmek türüdür 12.
- Sac Ekmeği: Mayalı hamurdan yapılan, saç üzerinde pişirilen bir ekmek çeşididir 2.
- Bazlama: Türkiye'de yaygın olan, mayalı hamurdan sacda pişirilen yuvarlak ve yassı bir ekmektir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: