Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mayalı dereotlu poğaça hamuru yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 su bardağı ılık süt 1;
- 1 su bardağı ılık su 1;
- 1 su bardağı sıvı yağ 1;
- 2 adet yumurta akı 1;
- 1 paket instant maya 1;
- 1 yemek kaşığı toz şeker 1;
- 2 tatlı kaşığı tuz 1;
- 1 demet dereotu 1;
- 5,5 su bardağı un 1.
Yapılışı:
- Yoğurma kabına süt, su, sıvı yağ, yumurta akı, instant maya, toz şeker ve tuzu alın 1.
- İnce ince kıydığınız dereotunu da karışıma ilave edin 1.
- Yavaş yavaş unu ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayın 1. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun 1.
- Hamurun üzerini streç filmle kapatıp bir örtüyle sararak 1 saat mayalanmaya bırakın 1.
- Mayalanan hamurun havasını alarak bezeler yapın 1.
- Bezelerin içine beyaz peynir koyup şekil verin ve fırın tepsisine yerleştirin 1.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu veya mavi haşhaş serpin 1.
- 190 derece fırında 20-25 dakika pişirin 1.
Püf noktaları:
- Hamurun yumuşak olması için unu kontrollü ekleyin ve hamuru iyi yoğurun 1.
- Beyaz peynirli iç harç öneriliyor, ancak hamura peynir eklemek sertleştirebilir, bu yüzden peynir sadece iç harçta kullanılmalı 1.
- Hamur 190°C’de 25-40 dakika arasında pişirilmelidir 1.
- Süt yerine yoğurt kullanabilirsiniz, bu tarifle uyumludur 1.
- Hamuru bir gece önceden hazırlayıp buzdolabında bekletebilirsiniz, bu sorun yaratmaz 1.
- Toz maya veya yaş maya kullanılabilir, maya sıvıların içine karıştırılmalı ve ardından un eklenmelidir 1.
- 1 paket instant maya kullanımı yeterlidir 1.
- 2 ölçü yapılacaksa maya miktarı da ikiye katlanmalıdır 1.
- Tariften yaklaşık 16-18 adet poğaça çıkmaktadır 1.
- Üzeri için 1 yumurta sarısı yeterli olmaktadır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: