Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dr. Oetker Glutensiz Ekmek Karışımı'nın kullanımı için gerekli malzemeler:
- 1 paket Dr. Oetker Glutensiz Sade Un Karışımı 1;
- 1 poşet Dr. Oetker Instant Maya (gluten içermez) 1;
- 1-1,5 çay kaşığı tuz 1;
- 1,5 tatlı kaşığı toz şeker 1;
- 2,5 çay bardağı ılık su 1;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1.
Hazırlanışı:
- Kalıbı margarin ile yağlayın 1.
- Un karışımını çırpma kabına alıp üzerine maya poşetini boşaltın ve kaşık ile karıştırın 1.
- Üzerine tuz, toz şeker, ılık su ve sıvı yağı ilave edin 1.
- Mikserin hamur karıştırıcı uçları ile orta devirde 2-3 dakika karıştırın 1.
- Hamuru kalıba alıp üzerini kapatın ve 30 dakika bekletin 1.
- Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın 1.
- Alt-üst pişirme: 210 °C, turbo pişirme: 200 °C 1.
- Beklettiğiniz hamuru fırının orta rafında pişirin, pişirme süresi yaklaşık 25-30 dakika 1.
- Fırından alıp 5 dakika bekletin ve kalıptan çıkarın 1.
- Tel üzerine alıp soğumaya bırakın 1.
Alternatif kullanım:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: