Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dr. Oetker Glutensiz Ekmek Karışımı kullanımı için aşağıdaki adımlar takip edilmelidir:
- Fırını Isıtma: Fırını turbo pişirme için 180°C'ye, alt-üst pişirme için ise 180°C'ye ayarlayıp ısınması için önceden açın 24.
- Hamurun Hazırlanması: Un karışımı ve mayayı bir kaba alıp kaşıkla karıştırın 24. Üzerine ölçülü suyu ve sıvı yağı ilave edin 24. Mikserin hamur karıştırıcı uçları ile 2-3 dakika iyice karıştırın 24.
- Hamurun Mayalanması: Hamuru önceden yağlanmış baton kalıba alın ve üzerine 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ döküp kaşık yardımıyla yayın 24. Hamurun üzerini örterek 30 dakika mayalanmaya bırakın 24.
- Pişirme: Kalıbı fırının orta rafına yerleştirin ve yaklaşık 50-60 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin 24.
- Servis: Fırından çıkardıktan 5 dakika sonra kalıptan alıp soğutma teli üzerinde dinlendirin, ardından dilimleyip servis yapın 24.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: