Bayat Pideden Sahur Böreği Tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 1 yarım (orta boy) pide ekmeği - 4 adet yumurta - 1 kahve fincanı (orta) süt - 4 çorba kaşığı zeytinyağı - 1 çay kaşığı tuz (iyotlu) - 1 adet (orta) domates - 1 çay kaşığı kuru kekik - 1 su bardağı kaşar peyniri (yağlı) Yapılışı: 1. Derin bir kapta yumurta, zeytinyağı, süt, kekik, tuz ve karabiberi çırpın. 2. Pideleri parçalara ayırın ve karışıma batırın. 3. Tavaya aralarında boşluk kalmayacak şekilde dizin. 4. Kalan karışımı pidelerin üzerine dökün ve kapağı kapatın. 5. Buzdolabında sosu çekene kadar bekletin. 6. Tavayı kısık ateşte yanan ocağa koyun ve kapağı kapalı olarak tabanı hafif kızarana kadar pişirin. 7. Tabanı pişmeye başlayan böreğin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ve dilimlenmiş domates koyun. 8. Peynirler eriyene kadar pişirmeye devam edin. 9. Sıcak olarak servis edin. Alternatif bir bayat ekmek böreği tarifi için gerekli malzemeler ise şunlardır: - 3 yemek kaşığı sıvı yağ - 4 yemek kaşığı tereyağı - 1 adet kuru soğan - 4 dal taze soğan - 2 demet ıspanak - 2 su bardağı süt - 3 adet yumurta - 1/2 su bardağı sıvı yağ - 1 çay kaşığı karabiber - 1 adet bayat ekmek (küp doğranmış) - 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Yapılışı: 1. Yağları bir tavada eritin. 2. Yemeklik doğranmış kuru soğanları ekleyin ve karıştırarak kavurun. 3. Soğanlar renk aldıktan sonra 2 demet yıkanmış, süzülmüş ıspanağı ekleyin ve kavurmaya devam edin. 4. 4 dal ince doğranmış taze soğanı ilave edin. 5. Karıştırın ve ocaktan alın [2