• Buradasın

    Sucuklu böreğin içine ne konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Sucuklu böreğin içine şu malzemeler konur:
    • Domates 123;
    • Biber 123;
    • Sucuk 123;
    • Kaşar peyniri (isteğe bağlı) 2;
    • Beyaz peynir (isteğe bağlı) 2.
    Ayrıca, bazı tariflerde tuz ve kırmızı biber de eklenir 1.
    Sucuklu börek yapımında kullanılan malzemeler, tariflere göre değişiklik gösterebilir.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Sucuklu börek hangi yufkadan yapılır?

    Sucuklu börek yapımında hazır yufka kullanılır.

    Börek malzemeleri nelerdir?

    Börek yapımında kullanılan bazı malzemeler: Yufka. İç harç. Diğer malzemeler. Börek malzemeleri, yapılan böreğin türüne ve kişisel tercihlere göre değişiklik gösterebilir.
    A warm, golden-brown tray of freshly baked *sucuklu peynirli börek* sits on a rustic wooden table, with thinly sliced spicy sucuk and melted kaşar cheese peeking through the flaky layers of yufka, surrounded by scattered ingredients like onions, tomatoes, and herbs.

    Sucuklu peynirli börek nasıl hazırlanır?

    Sucuklu peynirli börek hazırlamak için gerekli malzemeler: 4 yufka; 200 gr sucuk; 2 soğan; 2 domates; tuz, karabiber, kekik; mısırözü yağı; 2 su bardağı süt; 1 çay bardağı sıvıyağ; 2 yumurta; kaşar peyniri. Hazırlanışı: 1. Soğanları sıvıyağda kavurun. 2. Biraz kavrulunca domates ve maydanozu da ekleyin. 3. Sosu için karıştırma kabına yumurta, süt ve sıvı yağını alarak çırpın. 4. Tepsiyi yağladıktan sonra bir yufkayı tepsinin tabanına yayın. 5. Üzerine iç harcı yayın. 6. Daha sonra sosun içine akabilmesi için böreği dilimleyin. 7. 180 derecede pişirin.
    A golden-brown, flaky milföy börek filled with slices of spicy sucuk, melted cheese, fresh tomato, and green peppers, resting on a rustic wooden table in a sunlit Turkish kitchen.

    Sucuklu milföy börek nasıl yapılır?

    Sucuklu milföy börek yapmak için gerekli malzemeler: 1 kg milföy hamuru; yarım kangal sucuk; 1 büyük boy domates; 1 adet yeşil biber; 1 çay kaşığı tuz. Üzeri için: 1 yemek kaşığı yoğurt; 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı. Yapılışı: 1. Sucukları, domatesleri ve biberi küp küp doğrayın, tuzu ekleyin. 2. Milföylerin içine hazırladığınız karışımdan koyun ve üçgen şeklinde katlayın. 3. Yumurta kokusunu sevmediğiniz takdirde, üzerine yağ ve yoğurt karışımını sürün. 4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Alternatif bir tarif: 8 kare milföy hamurunun ortasına 1 tatlı kaşığı domates püresi koyun ve kenarlara gelmeyecek şekilde yayın. 8 milföye eşit şekilde dağıtarak çeçil peynirini ekleyin ve üzerine ince ve uzun kesilmiş sucuk dilimlerini yerleştirin. Kare şeklindeki milföyün sağ ve sol kenarlarını birleştirerek kayık biçiminde, ortası açık ve kenarları kapalı bir börek oluşturun. Her böreğin üzerine yarım kokteyl domates ve biber dilimi yerleştirin. Yumurta sarısını bir fırça yardımıyla böreğin dış kısımlarına sürün. Yağlı kağıt serili fırın tepsisinde, önceden ısıtılmış 185 derece fırında 20 dakika pişirin.