• Buradasın

    Badat böreği nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Bayat ekmek böreği yapmak için gerekli malzemeler:
    • 3 yemek kaşığı sıvı yağ 2;
    • 4 yemek kaşığı tereyağı 2;
    • 1 adet kuru soğan 2;
    • 4 dal taze soğan 2;
    • 2 demet ıspanak 2;
    • 2 su bardağı süt 2;
    • 3 adet yumurta 2;
    • 1/2 su bardağı sıvı yağ 2;
    • 1 çay kaşığı karabiber 2;
    • 1 adet bayat ekmek (küp doğranmış) 2;
    • 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 2.
    Yapılışı:
    1. Yağları bir tavada eritin, yemeklik doğranmış kuru soğanları ekleyip kavurun 2.
    2. Soğanlar renk aldıktan sonra yıkanmış ve süzülmüş ıspanağı ekleyin, kavurmaya devam edin 2.
    3. İnce doğranmış 4 dal taze soğanı ilave edin, karıştırın ve ocaktan alın 2.
    4. Süt, sıvı yağ ve yumurtaları bir kapta çırpın, tuz ve karabiber ekleyip çırpmaya devam edin 2.
    5. Küp doğranmış bayat ekmeğin yarısını borcama alın, üzerine hazırladığınız sosun yarısını gezdirin 2.
    6. Ispanaklı harcı borcama yayın, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin 2.
    7. Kalan bayat ekmekleri peynirlerin üzerine yayın ve kalan sosu gezdirin 2.
    8. Üzerine biraz daha rendelenmiş kaşar peyniri serperek 180 derecelik fırında 25 dakika pişirin 2.
    Tavada bayat ekmek böreği yapmak için gerekli malzemeler:
    • 1 adet bayat ekmek 34;
    • 2 su bardağı süt 34;
    • 2 adet yumurta 34;
    • yarım çay bardağı sıvı yağ 3;
    • 1 tatlı kaşığı tuz 3;
    • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 3;
    • iç malzemesi: beyaz peynir, kaşar peynir (arzuya göre), 1 tutam maydanoz 34.
    Yapılışı:
    1. Ekmekleri küçük küçük bölün 3.
    2. Sos için malzemeleri karıştırıp ekmeklerle karıştırın 3.
    3. Yağladığınız tavaya ekmeğin yarısını döküp her tarafına eşit bastırın 3.
    4. İç harcın malzemelerini ekleyip kalan ekmek harcını üzerine yayın 3.
    5. Orta ateşte önlü arkalı pişirin 3.
    Bayat
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Börek malzemeleri nelerdir?

    Börek yapımında kullanılan bazı malzemeler: Yufka. İç harç. Diğer malzemeler. Börek malzemeleri, yapılan böreğin türüne ve kişisel tercihlere göre değişiklik gösterebilir.

    Kolay ve pratik börek nasıl yapılır?

    Kolay ve pratik börek yapımı için aşağıdaki tarifler kullanılabilir: 1. Pratik Börek Tarifi: - Malzemeler: 2 adet yufka, 1 su bardağı yoğurt, 1 adet yumurta, yarım çay bardağı zeytinyağı, sucuk ve salam. - Yapılışı: Yoğurt, yumurta ve zeytinyağını çırpın. Yufkaları sigara böreği yapacakmış gibi 4 parçaya bölün ve her parçanın üzerine hazırladığınız karışımdan sürerek sarın. Gül böreği şeklinde dolayın ve yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine kalan harçtan sürün ve 180 derece fırında pişirin. 2. Kıymalı Börek Tarifi: - Malzemeler: 2 su bardağı un, yarım su bardağı süt, yarım su bardağı su, yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 yumurta, 1 tatlı kaşığı tuz, 250 gram kıyma, 1 büyük soğan, yarım demet maydanoz, karabiber ve pul biber. - Yapılışı: Unu yoğurun ve 30 dakika dinlendirin. Soğanı kavurun, kıymayı ekleyip baharatlarla birlikte pişirin. Dinlenen hamuru 2 eşit parçaya bölüp açın ve kıymalı harçtan yayın. Rulo şeklinde sarın ve yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizikler atın ve 180 derece fırında pişirin. 3. Patatesli Tava Böreği Tarifi: - Malzemeler: 5 adet yufka, 4 adet orta boy patates, tuz, karabiber, pul biber, sıvı yağ. - Yapılışı: Patatesleri haşlayıp ezin ve baharatlarla lezzetlendirin. Tavayı yağlayın, bir kat yufka serin ve üzerine patatesli harcı koyun. Aralarına su ve yağ karışımı sürerek kalan yufkaları da ekleyin. Kenarlardan sarkan yufkaları içe doğru katlayın ve kapağı kapatıp her iki tarafı da kızarana kadar pişirin.