Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bayat ekmek böreği yapmak için gerekli malzemeler:
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ 2;
- 4 yemek kaşığı tereyağı 2;
- 1 adet kuru soğan 2;
- 4 dal taze soğan 2;
- 2 demet ıspanak 2;
- 2 su bardağı süt 2;
- 3 adet yumurta 2;
- 1/2 su bardağı sıvı yağ 2;
- 1 çay kaşığı karabiber 2;
- 1 adet bayat ekmek (küp doğranmış) 2;
- 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 2.
Yapılışı:
- Yağları bir tavada eritin, yemeklik doğranmış kuru soğanları ekleyip kavurun 2.
- Soğanlar renk aldıktan sonra yıkanmış ve süzülmüş ıspanağı ekleyin, kavurmaya devam edin 2.
- İnce doğranmış 4 dal taze soğanı ilave edin, karıştırın ve ocaktan alın 2.
- Süt, sıvı yağ ve yumurtaları bir kapta çırpın, tuz ve karabiber ekleyip çırpmaya devam edin 2.
- Küp doğranmış bayat ekmeğin yarısını borcama alın, üzerine hazırladığınız sosun yarısını gezdirin 2.
- Ispanaklı harcı borcama yayın, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin 2.
- Kalan bayat ekmekleri peynirlerin üzerine yayın ve kalan sosu gezdirin 2.
- Üzerine biraz daha rendelenmiş kaşar peyniri serperek 180 derecelik fırında 25 dakika pişirin 2.
Tavada bayat ekmek böreği yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 adet bayat ekmek 34;
- 2 su bardağı süt 34;
- 2 adet yumurta 34;
- yarım çay bardağı sıvı yağ 3;
- 1 tatlı kaşığı tuz 3;
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 3;
- iç malzemesi: beyaz peynir, kaşar peynir (arzuya göre), 1 tutam maydanoz 34.
Yapılışı:
- Ekmekleri küçük küçük bölün 3.
- Sos için malzemeleri karıştırıp ekmeklerle karıştırın 3.
- Yağladığınız tavaya ekmeğin yarısını döküp her tarafına eşit bastırın 3.
- İç harcın malzemelerini ekleyip kalan ekmek harcını üzerine yayın 3.
- Orta ateşte önlü arkalı pişirin 3.
Bayat
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: