Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bayat Pideden Sahur Böreği Tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 1 yarım (orta boy) pide ekmeği 1
- 4 adet yumurta 1
- 1 kahve fincanı (orta) süt 1
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı 1
- 1 çay kaşığı tuz (iyotlu) 1
- 1 adet (orta) domates 1
- 1 çay kaşığı kuru kekik 1
- 1 su bardağı kaşar peyniri (yağlı) 1
Yapılışı:
- Derin bir kapta yumurta, zeytinyağı, süt, kekik, tuz ve karabiberi çırpın 1.
- Pideleri parçalara ayırın ve karışıma batırın 1.
- Tavaya aralarında boşluk kalmayacak şekilde dizin 1.
- Kalan karışımı pidelerin üzerine dökün ve kapağı kapatın 1.
- Buzdolabında sosu çekene kadar bekletin 1.
- Tavayı kısık ateşte yanan ocağa koyun ve kapağı kapalı olarak tabanı hafif kızarana kadar pişirin 1.
- Tabanı pişmeye başlayan böreğin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ve dilimlenmiş domates koyun 1.
- Peynirler eriyene kadar pişirmeye devam edin 1.
- Sıcak olarak servis edin 1.
Alternatif bir bayat ekmek böreği tarifi için gerekli malzemeler ise şunlardır:
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ 2
- 4 yemek kaşığı tereyağı 2
- 1 adet kuru soğan 2
- 4 dal taze soğan 2
- 2 demet ıspanak 2
- 2 su bardağı süt 2
- 3 adet yumurta 2
- 1/2 su bardağı sıvı yağ 2
- 1 çay kaşığı karabiber 2
- 1 adet bayat ekmek (küp doğranmış) 2
- 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 2
Yapılışı:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: