Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kürt böreğinin püf noktaları şunlardır:
- Hamurun inceliği: Ne kadar ince açılırsa börek o kadar çıtır olur 2.
- Yağ miktarı: Hem iç malzemenin lezzetini artırmak hem de böreğin çıtır olmasını sağlamak için bolca yağ kullanılmalıdır 2. Yağın, böreğin üst ve alt kısmına iyice yayılması gerekir 2.
- Dinlendirme: Hamur yağlandıktan sonra belirtilen sürelerde dinlendirilmelidir 3. Aksi halde açma aşamasında yırtılmalar olabilir 3.
- Fırın ısısı: Böreği yüksek ısıda pişirmek, dışının çıtır çıtır olmasını sağlar 2. Ancak iç harcın da iyice pişmesi için böreği düzgün bir şekilde pişirmek önemlidir 2. Orta sıcaklıkta pişirip, sonrasında ısısını artırmak önerilir 2.
- Tereyağı: Tereyağı yanmaması için kısık ateşte eritilmelidir 3.
- Kabarcıklar: Hamur yağlanırken oluşan kabarcıklar patlatılmamalıdır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: