• Buradasın

    Lorlu biber nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A rustic Turkish kitchen countertop with vibrant red and green bell peppers, a bowl of crumbled white lor cheese mixed with garlic and dill, and a sizzling pan of golden-fried peppers, evoking warmth and traditional flavors.
    Lorlu biber yapmak için gerekli malzemeler:
    • 1 küçük çay bardağı zeytinyağı 2;
    • 4-5 adet sivri biber 2;
    • 100-150 gram kaşar loru 2.
    Yapılışı:
    1. Biberleri doğrayıp yağda iyice kavurun 2.
    2. Kavrulan biberlere kaşar lorunu ekleyip bir süre daha kavurun 2.
    3. Arzuya göre pul biber ile servis edebilirsiniz 2.
    Ayrıca, lorlu biber kavurması için şu malzemeler gereklidir:
    • 12 adet çerliston biber 3;
    • 150 gram lor peynir 3;
    • 1 yemek kaşığı tereyağı 3;
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı 3;
    • Tuz 3.
    Yapılışı:
    1. Biberleri yıkayıp halkalar şeklinde doğrayın 3.
    2. Geniş bir tavaya tereyağı ve zeytinyağını koyun 3.
    3. Üzerine doğradığınız biberleri ilave edip, biberler yumuşayana kadar kavurun 3.
    4. Daha sonra kavrulan biberlerin üzerine lor peynir ve az miktar tuz katıp 5 dakika daha kavurun 3.
    Lorlu kapya biber dolması için ise şu malzemeler gereklidir:
    • 3 adet kapya biber 4;
    • 150 gram lor ve beyaz peynir karışımı 4;
    • 1 avuç dereotu (veya maydanoz) 4;
    • 3 yemek kaşığı zeytinyağı 4.
    Yapılışı:
    1. Biberleri közleyin 4.
    2. Bir kasede peynirleri ve yeşillikleri karıştırın 4.
    3. Közlediğiniz biberlerin içini bu karışımla doldurun 4.
    4. İsterseniz üzerine yağ dökebilirsiniz 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Lorlu kapya biber salatası nasıl yapılır?

    Lorlu Kapya Biber Salatası Tarifi: Malzemeler: - 8-10 adet kapya kırmızı biber - 250 gr lor peyniri - 3 dal taze soğan - 3 dal taze nane - 3 dal isteğe bağlı dereotu - 2 çorba kaşığı zeytinyağı - 1 çay kaşığı pul biber - 1 çay kaşığı karabiber - 1 çay kaşığı tuz Hazırlanışı: 1. Biberleri közleyin ve kabuk kısımlarını temizleyin. 2. Yeşil malzemeleri yıkayıp süzün ve ince ince doğrayın. 3. Lor peyniri ve doğranmış malzemelerle karıştırıp yoğurun. 4. Hazırladığınız harcı közlediğiniz biberlerin içine rulo şeklinde yerleştirin. 5. Dilimli veya bütün olarak servis edin.