Atom baklavanın farkı, geleneksel baklava yapımından farklı olarak kadayıf ve ceviz gibi ek malzemeler içermesidir. Kadayıflı atom baklava tarifi için malzemeler: 1 paket hazır baklavalık yufka; yarım kilo yaş kadayıf; iri taneli çekilmiş ceviz; 1 paket tereyağı (250 gr); şerbeti için 4 su bardağı su, 2,5 su bardağı toz şeker ve 1 yemek kaşığı limon suyu. Atom baklavanın yapılışı: 1. Tel kadayıfı makasla parçalara ayırın. 2. Yufkayı masaya serin, üzerine tel kadayıf ve ceviz serpin. 3. Yufkayı çok sıkmadan sarın ve iki parmak genişliğinde bıçakla kesin. 4. Hazırladığınız parçaları tepsiye yerleştirin. 5. Tereyağını tavada erittikten sonra baklavaların üzerine dökün ve fırına verin. 6. Şerbeti hazırlayıp soğuduktan sonra baklavanın üzerine dökün. Ayrıca, Samsun yöresine özgü bir tatlı olan atom, yumurta akı, şeker ve su ile yapılır ve pişerken şekerin bal renginde dışa taşmasıyla diğer bezelerden ayrılır.