Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Katmer ve gözleme arasındaki temel farklar şunlardır:
- İçindekiler: Katmer, hamurunun içine haşhaş, Antep fıstığı, tahin gibi malzemeler konularak yapılır 14. Gözleme ise içine maydanoz, ıspanak, pırasa, çökelek, peynir, kaşar, patates gibi sebze ve süt ürünleri konularak hazırlanır 1.
- Katlama Şekli: Katmer, hamurun kat kat katlanarak kıtır bir doku kazanması ile ayırt edilir 13. Gözleme ise genellikle ikiye katlanır 3.
- Bölgesel Farklılıklar: Güneydoğu Anadolu'da katmer şerbetli ve fıstıklı olarak tüketilirken, Ege bölgesinde tuzlu olarak tüketilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: