Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Katmer, hamurun yaklaşık 2 mm kalınlığında açılıp arasına yağ, haşhaş, tahin, Antep fıstığı veya kaymak konulup 4-5 kez katlanarak saçta veya tavada pişirilmesi ile elde edilen bir hamur işidir 12.
Katmerin yapılma amaçlarından bazıları şunlardır:
- Tatlı olarak tüketim 12. Gaziantep mutfağında tatlı olarak tüketilen katmer, incecik hamurun arasına Antep fıstığı ve kaymak konularak yapılır 12.
- Kahvaltıda tüketim 4. Gaziantep’te katmer, en özel günlerde kahvaltı sofralarının olmazsa olmazıdır 4.
- Düğün jesti 4. Düğünlerde, erkeğin arkadaşlarının veya ailesinin, düğün ertesi sabah erken saatte kız evine gönderdiği tatlı bir jesttir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: