Zeytinyağı üretim prosesi şu aşamalardan oluşur: 1. Hasat: Zeytinler eylül-ekim (erken hasat) veya kasım-aralık (olgun hasat) aylarında toplanır. 2. Ayıklama: Zeytinler fabrikaya ulaştırılır, tartılır ve dal, yaprak gibi yabancı maddelerden arındırılır. 3. Yıkama: Zeytinler toz, kir ve kumlarından arındırılır, kurutulur ve kırma makinelerine gönderilir. 4. Kırma ve Ezme: Zeytinler çekirdeği ile birlikte kırılıp ezilerek hamur haline getirilir. 5. Yoğurma (Malaksasyon): Zeytin hamuru, 20-45 dakika arasında malaksör adı verilen makinelerde yoğrulur. 6. Karasu ve Yağın Ayrılması: Zeytin hamuru pres veya dekantör işlemlerine tabi tutularak prina, karasu ve yağ ayrıştırılır. 7. Santrifüjleme: Zeytinyağı, karasudan ayrılır ve tortular yağdan uzaklaştırılır. 8. Filtreleme: Zeytinyağı, kağıt veya pamuk filtrelerden geçirilerek partiküllerinden arındırılır ve berrak bir görünüm kazanır. 9. Ambalajlama: Zeytinyağı, saklama koşullarına uygun cam şişelere veya tenekelere doldurulur.