Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Zeytinyağının yeşil olması ne iyi ne de kötüdür, çünkü bu durum, yağın kalitesiyle doğrudan ilişkili değildir 235.
Zeytinyağının rengi, zeytinin hasat zamanı, cinsi, yağ oranı, su miktarı gibi birçok faktöre bağlıdır 235.
- Erken hasat zeytinyağları, zeytin henüz olgunlaşmadan toplandığı için yeşil tonlarda olur 125. Bu yağlar, genellikle taze kesilmiş çim ve meyvemsi aromalara sahiptir ve daha güçlü, acı bir tada sahip olabilir 5.
- Olgun zeytinlerden elde edilen yağlar ise daha açık sarı renktedir 15. Bu yağlar, daha hafif ve tatlı bir tada sahiptir 5.
Zeytinyağı seçerken renge odaklanmak yerine, tadı, kokusu ve analiz sonuçları gibi diğer kriterleri de göz önünde bulundurmak gerekir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: