Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sodyumu yüksek olanların tüketmemesi gereken yiyecekler şunlardır:
- İşlenmiş gıdalar: Hazır çorbalar, salam, sosis, sucuk gibi işlenmiş et ürünleri 12.
- Konserve ve salamura ürünler: Turşu, konserve sebzeler, salça 23.
- Tuzlu atıştırmalıklar: Cips, kraker, tuzlu fındık ve fıstık 35.
- Peynir ve zeytin: Tuzlu veya az tuzlu tercih edilmemeli, yemeden önce suda bekletilebilir 13.
- Yağlı tohumlar: Tuzla kavrulmuş çekirdek, yer fıstığı, badem 1.
Bu yiyecekler yüksek sodyum içerir ve sağlık sorunlarına yol açabilir. Beslenme uzmanı ile görüşmek, bireysel ihtiyaçlara uygun bir diyet oluşturmak önemlidir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: