Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Aç karnına tüketilebilecek bazı sağlıklı besinler:
- Yumurta: Yüksek protein içeriği ile uzun süre tokluk sağlar 13.
- Yulaf ezmesi: Mideye koruyucu bir duvar örer ve kolestrol seviyesini düşüren lifler içerir 24.
- Yağlı tohumlar (badem, ceviz vb.): Kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olur ve tokluk süresini uzatır 13.
- Bal: Bağışıklık ve sindirim sistemini uyandırır, enerji verir 34.
- Karpuz: İyi bir lif kaynağıdır, sıvı dengesini sağlar 34.
Aç karnına tüketilmemesi gereken bazı besinler ise şunlardır:
- Tuzlu tart hamuru ve puf böreği: Maya içeriği nedeniyle mideyi tahriş eder 2.
- Şeker ve şekerli besinler: İnsülin seviyesini artırarak pankreas sağlığını olumsuz etkileyebilir 2.
- Armut: Ham lif içeriği nedeniyle mideye zarar verebilir 24.
- Domates: Tannik asit içerir, bu da mide asidini artırarak ülser riskini yükseltir 24.
Herhangi bir sağlık sorunu veya mide problemi varsa, aç karnına bir şey tüketmeden önce doktora danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: