Buradasın
Ürtikeri tetikleyen yiyecekler nelerdir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ürtikeri tetikleyen bazı yiyecekler şunlardır:
- Domates 12. Salisilatlar, glutamat ve aminler açısından zengindir 1.
- Şarküteri ürünleri 1. Yüksek düzeyde salisilat, amin ve glutamat içerirler 1.
- Fesleğen 1. Adaçayı, kekik, nane ve biberiye gibi otlar da salisilat kaynaklarıdır 1.
- Peynir 1. Amin kaynağıdır 1.
- Bal 1. Farklı ve tatlı bir salisilat kaynağıdır 1.
- Sızma zeytinyağı 1. Yemek pişirmek veya salata sosu için kullanılmamalıdır 1.
- Meyveler 1. Çilek, ahududu, yaban mersini ve kızılcık gibi salisilat açısından zengin meyvelerden uzak durulmalıdır 1.
Ayrıca, çikolata, kurutulmuş etler, tavuk, narenciye ve kabuklu deniz ürünleri de ürtikeri tetikleyebilir 12.
Ürtiker sorunu yaşayan kişilerin, hangi yiyeceklerin semptomları tetiklediğini belirlemek için bir diyetisyene danışmaları önerilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: