Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Crohn hastalığını tetikleyen bazı yiyecekler:
- Çözünmeyen lif oranı yüksek yiyecekler: Çiğ lahana, elma kabuğu, ayçiçeği çekirdeği 13.
- Yüksek lifli besinler: Brüksel lahanası, karnabahar, kuşkonmaz 13.
- Yüksek laktoz içeren besinler: İnek sütü, krema, dondurma 13.
- Yapay tatlandırıcılar: Sorbitol, mannitol, ksilitol, sukraloz, aspartam, sakarin 13.
- Şekerli yiyecekler: Kurabiyeler, hamur işleri, hindistan cevizi şekeri, bal, akçaağaç şurubu 13.
- Yüksek yağlı yiyecekler: Tereyağı, peynirli yemekler, kızarmış yiyecekler 13.
- Baharatlı yiyecekler: Sriracha, acı biber tozu 13.
- Kafeinli içecekler: Kahve, çay, enerji içecekleri 13.
- Şekerle tatlandırılmış içecekler: Soda, şekerli kahve, meyve suları 13.
Herkesin hastalığını tetikleyen farklı yiyecekler olabilir, bu nedenle bir uzmana danışmak önemlidir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: