Türk Gıda Kodeksi Şarap Tebliği, şarabın tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretim, hazırlama, işleme, muhafaza, depolama, taşıma ve pazarlanmasını sağlamak üzere ürün özelliklerini belirleyen bir tebliğdir. Bu tebliğ kapsamında yer alan bazı hususlar şunlardır: - Alkol Miktarı: Meyve şaraplarında hacmen gerçek alkol miktarı en az %7 olmalıdır. - Tatlandırma ve Katkı Maddeleri: Şaraplara alkol, şeker ve renklendirici ilavesi yapılamaz, ancak bal ve su gibi bazı katkı maddeleri kullanılabilir. - Coğrafi İşaretler: Şarapların coğrafi işaret koruması alabilmesi için belirli kurallara uyulması gerekmektedir. - Etiketleme: Ürünlerin etiketlenmesinde belirli kurallar ve bilgiler yer almalıdır.