Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Türk Gıda Kodeksi Şarap Tebliği, şarabın tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretim, hazırlama, işleme, muhafaza, depolama, taşıma ve pazarlanmasını sağlamak üzere ürün özelliklerini belirler 123.
Tebliğ kapsamında yer alan bazı konular:
- Alkol miktarı: Şarabın hacmen gerçek alkol miktarı en az %9, toplam alkol miktarı en fazla %15 olmalıdır 13.
- Asitlik: Şarapların asitliği, tartarik asit cinsinden belirli sınırlar içinde ayarlanabilir 13.
- Şeker içeriği: Şaraplar, şeker içeriklerine göre farklı isimlerle anılır 13.
- Etiketleme: Tüketiciyi yanıltıcı ifadeler kullanılamaz, bazı bilgiler (üzüm çeşidi, üretim bölgesi, üretim yılı) etikette yer almalıdır 13.
- Üretim türleri: Doğal köpüren, suni köpüren, likör şarabı gibi farklı üretim türlerine ilişkin özel düzenlemeler içerir 123.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: