Samosa böreği yapmak için gerekli malzemeler: Hamur için: 500 gram un, 4 yemek kaşığı sıvı yağ, yarım limon suyu, 4 çay kaşığı tuz, 2,5 su bardağı ılık su. İç harcı için: Sıvı yağ, 1 kase küp doğranmış patates, 1 soğan, 1 çay bardağı bezelye (haşlanmış veya konserve), 2 yeşil soğan, 1 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil, taze koriander veya maydanoz, tuz, baharatlar. Yapılışı: 1. Unu bir kaba alıp üzerine tüm malzemeleri ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun. 2. Küp doğranmış patatesleri buharda pişirin. 3. Doğranmış soğanları sıvı yağda kızartın, üzerine sırayla zencefil, yeşil soğan, bezelye ve baharatları ekleyip karıştırın. 4. Pişen patatesleri derin bir kaba alıp diğer malzemelerle karıştırın ve kaşıkla bastırarak soğumasını sağlayın. 5. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapıp tatlı tabağı büyüklüğünde açın. 6. Yufkayı tavaya koyup 7-8-9 saniye sayarak çevirin, beyaz olduğunda ikiye bölün. 7. Yufkanın kesilen tarafına su ve un karışımı sürüp iki ucundan tutarak yuvarlak tarafa doğru kapatın. 8. Hazırladığınız harcı içine koyup tekrar kapatın. 9. Kızgın yağda her iki tarafı da altın sarısı renk alana kadar kızartın. Sıcak servis edebilirsiniz.